מרכז נוער שוחר מדע- חוסידמן- פרס ראשון

מיקום: אוניברסיטת בן גוריון באר שבע

היקף: 3,100 מ"ר

שלב: ביצוע


הצג מידע נוסף

מרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע הוא השער שפותחת האוניברסיטה בפני בני נוער לעולם חוויתי ומלא דמיון. זהו המקום בו האקדמיה לוקחת את הקהילה למסע מסעיר ומלהיב שאין בו גבולות.

מיקומו הייחודי של המבנה, על הציר שבין שער הכניסה הראשי לאוניברסיטה והכיכר המרכזית של הקמפוס, קושרת את הקהילה לעולם האקדמי. אנו רואים את הבניין כגשר על קו התפר בין העיר והאוניברסיטה.

המבנה כמו מרחף מעל האדמה תוך יצירת קווי מבט החודרים דרכו וקושרים את הסביבה ללב הקמפוס. תוך כך, שותף הבניין במערך הכניסה לקמפוס ומשלים את הכניסה הפורמאלית והישירה לכיכר המרכזית באמצעות שביל טיילת-מדע, החוצה את הבניין ועובר דרכו בואכה המפלס העליון של הכיכר.

הבניין לוקח חלק בהשלמת הדופן החסרה של הכיכר המרכזית. הדופן, בקווים נקיים ושקטים, מרמזת על שילוב החוץ במבנה באמצעות הניתוק ממפלס הכניסה בקומה המפולשת. מלוא החיבור מתגלה בקומה זו בשבר המפלח  האת הבניין לכל גובהו. זהו החלל בו כל הקומות מתחברות ועליו נשענים כל המפגשים שבמבנה.

צורת המבנה, החללים והחומרים שבו, שואבים את השראתם מנופי הנגב המרהיבים - מצוקי נחלים, בורות ובארות מים, חול רך וחלק מול סלע קשיח ומחורץ ועץ שיטה בודד, היוצר אי של צל מחייה.

הצעתנו בודקת את חומר הבניה הבסיסי של המבנה בקונטקסט זה.

המסה היא תיבה מלבנית, פניה יצוקים בטון אדריכלי בתבניות חלקות. ממנה, כמו בסלע שעבר ארוזיה, או קפל של דיונת חול, נמתחים מישורים מקופלים בבטון "ברוט" היצוק בתבנית לוחות עץ, בדומה לאדריכלות של בנין קרייטמן השכן. הקיר הפונה לכניסה לקמפוס חרוץ בנוסחאות מדעיות המשוות מראה של אריג .

החפירה המשמעותי במסה הבנויה מתקיימת בחלל המרכזי בו כל הבניין נחשף.

<< חזרה לתחרויות